" " was successfully added to your cart.

Виж количката

Батерии за лаптопЛаптоп батерии   Dell Лаптоп батерии   Fujitsu Лаптоп батерии   HP Compaq Лаптоп батерии   FSC Лаптоп батерии   Lenovo
Търсене по Марка


Може да харесате също:
Като мобилни преносими устройства, ноутбуците освен че работят на ток от ел. мрежата, те притежават и акумулатор, позволяващ определено време да функционират без да са включени в контакта. Всеки галваничен елемент обаче има своя жизнен цикъл и в даден момент трябва да се подмени. Колко може да ни струва и каква е годността им, как да я удължим и друга полезна информация ще споделим сега.

Колко струва батерия за лаптоп?


Определящите фактори са няколко и на първо място това е нейният капацитет, измерван в mAh (милиамперчаса). Цената нараства заедно с по-големия параметър, както и теглото на самата част. От друга страна, има значение броя на клетките в нея и колкото те са повече на брой, толкова и стойността е по-висока. Разбира се има значение и вида на акумулатора: съвременните решения са литиево-йонни или литиево-полимерни.

Предлаганите онлайн в KvantService батерии за лаптоп обаче са втора употреба и на фиксирана цена, така че да получите едно по-евтино решение за своя ноутбук.

Колко живее една батерия?


Трудно е да се даде точен отговор, защото има значение типа на галваничния елемент и начинът, по който се експлоатира и в какви условия. Приблизителният жизнен цикъл е около 4 години, а ако го експлоатирате неправилно, след една година ще усетите значителен спад в максималния заряд. Това означава, че елементът ще започне да се изтощава за по-кратко при еднаква консумация.

Ако забележите появата на подобни симптоми, то значи наближава моментът, в който ще трябва да я подмените. Съществува обаче и точен алгоритъм, спазването на който може значително да увеличи живота и времето за употреба.

Как да я ползваме максимално дълго?


Ето няколко кратки и прости правила за спазване:

  • Използвайте устройството при температурен диапазон от +5 до +45 С. Оптималната среда да е в границите на 15-25С. При транспортиране на устройството през зимата навън, препоръчително е то да се носи в специална чанта, защото ниските градуси влияят отрицателно върху живота на акумулатора.

  • Следете броя на зарядно-разрядните цикли. Той е приблизително около 300 и общо взето с приближаването до въпросната стойност, ще започнат и проблемите с бързото разреждане. Не използвайте ресурсоемки приложения, когато лаптопът не е включен в мрежата, поради рязко увеличаващата се консумация, указваща негативен ефект.

  • Ако планирате дълго време да не използвате аксесоара, заредете го до 40%-60% и го изключете от компютъра. Съхранявайте го при температура от 0 до 30С.


В никакъв случай не допускайте късо съединение между полюсите, защото подобен ефект е пагубен върху производителността на компонента.

Все пак, ако се нуждаете от евтино и запазено решение, заповядайте онлайн на kvantservice.com, където цените ни са без аналог, а всички изложени в магазина стоки са втора ръка, но тествани за ефективност. Ето защо, всяка покупка от нас е придружена с гаранция, за да остане клиентът спокоен и уверен, че взема правилното решение.
Филтър