" " was successfully added to your cart.

Виж количката

Батерии за лаптопЛаптоп батерии   HP Лаптоп батерии   Dell Лаптоп батерии   Fujitsu Лаптоп батерии   HP Compaq Лаптоп батерии   Lenovo
Търсене по Марка


Статус А Купи за 60,00 лв.
Статус А Купи за 60,00 лв.
Статус А Купи за 60,00 лв.
Статус А Купи за 70,00 лв.
Статус А Купи за 70,00 лв.
Статус А Купи за 70,00 лв.
Статус А Купи за 80,00 лв.
Статус А Купи за 80,00 лв.
Статус А Купи за 80,00 лв.
Статус А Купи за 80,00 лв.
Статус А Купи за 80,00 лв.
Статус А Купи за 90,00 лв.
Статус А Купи за 90,00 лв.
Статус А Купи за 90,00 лв.
Статус А Купи за 100,00 лв.
Статус А Купи за 100,00 лв.
Статус А Купи за 100,00 лв.
Статус А Купи за 120,00 лв.
Статус А Купи за 85,00 лв.
Статус А Купи за 90,00 лв.
Статус А Купи за 100,00 лв.
Като мобилни преносими устройства, ноутбуците освен че работят на ток от ел. мрежата, те притежават и акумулатор, позволяващ определено време да функционират без да са включени в контакта. Всеки галваничен елемент обаче има своя жизнен цикъл и в даден момент трябва да се подмени. Колко може да ни струва и каква е годността им, как да я удължим и друга полезна информация ще споделим сега.

Колко струва батерия за лаптоп?


Определящите фактори са няколко и на първо място това е нейният капацитет, измерван в mAh (милиамперчаса). Цената нараства заедно с по-големия параметър, както и теглото на самата част. От друга страна, има значение броя на клетките в нея и колкото те са повече на брой, толкова и стойността е по-висока. Разбира се има значение и вида на акумулатора: съвременните решения са литиево-йонни или литиево-полимерни.

Предлаганите онлайн в KvantService батерии за лаптоп обаче са втора употреба и на фиксирана цена, така че да получите едно по-евтино решение за своя ноутбук.

Колко живее една батерия?


Трудно е да се даде точен отговор, защото има значение типа на галваничния елемент и начинът, по който се експлоатира и в какви условия. Приблизителният жизнен цикъл е около 4 години, а ако го експлоатирате неправилно, след една година ще усетите значителен спад в максималния заряд. Това означава, че елементът ще започне да се изтощава за по-кратко при еднаква консумация.

Ако забележите появата на подобни симптоми, то значи наближава моментът, в който ще трябва да я подмените. Съществува обаче и точен алгоритъм, спазването на който може значително да увеличи живота и времето за употреба.

Как да я ползваме максимално дълго?


Ето няколко кратки и прости правила за спазване:

  • Използвайте устройството при температурен диапазон от +5 до +45 С. Оптималната среда да е в границите на 15-25С. При транспортиране на устройството през зимата навън, препоръчително е то да се носи в специална чанта, защото ниските градуси влияят отрицателно върху живота на акумулатора.

  • Следете броя на зарядно-разрядните цикли. Той е приблизително около 300 и общо взето с приближаването до въпросната стойност, ще започнат и проблемите с бързото разреждане. Не използвайте ресурсоемки приложения, когато лаптопът не е включен в мрежата, поради рязко увеличаващата се консумация, указваща негативен ефект.

  • Ако планирате дълго време да не използвате аксесоара, заредете го до 40%-60% и го изключете от компютъра. Съхранявайте го при температура от 0 до 30С.


В никакъв случай не допускайте късо съединение между полюсите, защото подобен ефект е пагубен върху производителността на компонента.

Все пак, ако се нуждаете от евтино и запазено решение, заповядайте онлайн на kvantservice.com, където цените ни са без аналог, а всички изложени в магазина стоки са втора ръка, но тествани за ефективност. Ето защо, всяка покупка от нас е придружена с гаранция, за да остане клиентът спокоен и уверен, че взема правилното решение.
Филтър