" " was successfully added to your cart.

Виж количката

Принтери втора употребаПринтери   HP
Търсене по Марка
Търсене по Статус


Статус А Купи за 280,00 лв.
На пазара на печатащи устройства се предлагат няколко разновидности от принтери и ако ги знаете, по лесно ще можете да правите своя избор, според нуждите Ви. Всеки от тях има своите особености и сега ще ги разгледаме. Ще разберем също предимствата на покупката втора употреба и отправните точки за правилен избор.

Какви видове принтери има?


Ще започнем от най-старите и вероятно неупотребявани вече модели, приближавайки се към съвременните и актуални решения. Ще разгледаме принципите им на работа и техните предимства:
Матрични - с популярност от преди 10 години, тези модели вече дори не се произвеждат, но е твърде вероятно все още да се намират по магазините. Благодарение на своята мастилена лента, те оставят отпечатващите се букви върху преминаващия по валове бял лист хартия А4 формат. Те са изключително евтини и печатат на рулонна хартия.

Мастиленоструйни - благодарение на силното си развитие през последните години, този тип устройства вече могат да предложат висококачествено цветно принтиране. Принципът на действие се основава на специални пръскащи мастилото дюзи, съставящи отделните нюанси на базата на основните цветове от черно, синьо, пурпурно и жълто.

Лазерни - най-често срещаните към момента, те са базирани на лазерна технология, осигуряващи висококачествен краен резултат и поносима производителност. На първия етап от печатането, върху движещия се чрез барабан лист, лазерът нанася съответното изображение, а после тонерът, представляващ прашец от електрически заредени частици и чрез изпичане го прави видим.
Светодиодни - технологията е сходна с горната, но в случая липсва лазер, а се използват светодиоди. Те предоставят висока скорост на работа и са изключително тихи в активно състояние.

Защо да си купите принтер втора ръка?


Защото така ще получите евтино решение, което да използвате още няколко години напред. От друга страна, при нас всички предложения са преминали процедури по изпробване на тяхната функционалност, така че предпочитайки нас, със сигурност получавате здраво и надеждно устройство. За да покажем сериозността на твърденията си, предоставяме и гаранционен период.

Какво е важно при избора?


Необходимо е да сте уверени, че избраното решение притежава нужната Ви функционалност, и че ще предостави желаното качество. Тоест, черно-бял или цветен резултат очаквате? В първия случай цената ще е значително по-ниска, както и разходите по поддръжката в сравнение с цветния.

После уточнете необходимият Ви формат. Най-разпространения за документация и текстово съдържание е А4 за офис нужди. Ако обаче ще се занимавате с по-големи чертежи и схеми, то тогава заложете на аналог, работещ с А3.

Скоростта на печата е следващия критерий, заслужаващ внимание. Ако често през работно време Ви се налага да разпечатвате документации, то въпросният показател е от значение за пестене на време и нерви. Скоростта се измерва в страници за минута и колкото бройката за съответното време е по-голяма, толкова по-добре.

Защо да изберете Kvantservice?


В случай, че си търсите печатаща компютърна периферия за дома или офиса, то ние онлайн можем да предложим доста разнообразна гама от варианти на изключително достъпни цени. Без значение, че са втора употреба, те са неразличими от новите и тяхната работоспособност е 100%-ва.
Филтър