" " was successfully added to your cart.

Виж количката

Монитори втора употребаLCD Монитори   HP
Търсене по Марка
Размер
Тип матрица
Разделителна способност
Търсене по Статус


Статус Б Купи за 60,00 лв.
Статус А Купи за 108,00 лв.
Статус Б Купи за 110,00 лв.
Статус А Купи за 190,00 лв.
Статус А Купи за 230,00 лв.
Статус А Купи за 320,00 лв.
Статус А Купи за 230,00 лв.
Статус А Купи за 640,00 лв.
Статус А Купи за 640,00 лв.
Статус А Купи за 640,00 лв.
Като част от допълнителната периферия на компютъра, екраните са задължителен компонент от оборудването за да можете пълноценно да използвате компютърната система. Какви видове предлагаме, техните специфики и стъпки за правилен избор ще бъдат разгледани в настоящия ни материал.

Видове монитори


Отделните разновидности се отличават по наличната в тях технология за предаване на изображението. Ние ги разграничаваме на три, а именно с електроннолъчева тръба (ЕЛТ), LCD и с плазмени панели.

Първите са произведени по изключително стара технология и са базирани на електронно-вакуумна колба. Тяхна характерна особеност е в обемността и голямото им тегло. Изискват предвиждането на доста пространство върху работния плот. Към днешна дата обаче, подобни могат да бъдат намерени изключително трудно. Интересът към тях отдавна няма.

Вторите са LCD базираните панели с течни кристали, които пък са най-разпространените на пазара и те използват допълнителна подсветка. Те превъзхождат по-горе описаните преди всичко с доста по-компактните си размери. Поради естеството на техологията изображението не трепти и не дразни очите и нямат електромагнитно излъчване. Основно се различават по типа подсветка. По-старите вариант на панелите са с луминисцентни подсветки. Но отдавна всички модели са заменили тази остаряла технология с LED подсветка.

Плазмените модели се характеризират с по-високата си цена от споменатите по-горе два типа и принципът им на работа се основава на база самостоятелно светещи клетки, осигуряващи толкова бързо сформираща се картина, че човешкото око не е в състояние да улови самия процес, а вижда само готовия резултат. На практика обаче, тази технология е морално остаряла и вече не често приложима в съвременните решения. Основно се е ползвала за телевизори и много рядко за монитори.

Какви монитори предлагаме


Мониторите, които ние оферираме, са с LCD екрани, като почти всички са с LED подсветка. Поради това, че са втора употреба са разделени на две, според качеството им.
Клас А: Монитори в перфектно функционално и козметично състояние. Устройствата са почти без някакви външни забележки.
Клас Б: Монитори в перфекнто функционално състояние. Имат външни забележки, като драскотини или малки петънца по екрана и/или корпуса.

Във функционално отношение обаче, който и от двата да изберете, няма да имате проблеми. Кой от двата варианта ще изберете зависи от предназначението и бюджета.

Какво да гледаме при избора на монитор?


След като вземете решение, кой от по-горе описаните типове предпочитате, на следващо място трябва да преминете през следните стъпки:


 • 1. размер на диагонала - колкото по-голям е той, толкова потребителското изживяване е по-вълнуващо при гледане на филми или играене на игри.

 • 2. съотношение на страните - всяко изображение има определено съотношение на страните. Почти всички по-нови модели са в съотношение 16:9, при което хоризонталната част е по-издължена от вертикалната. Макар и все по рядко, но все още се намират монитори с пропорции 4:3. Но това са най-вече стари модели и с малки диагонали.

 • 3. резолюция - размерът на картината е в пиксели и колкото по-голяма е тя, по-детайлна ще е за човешкото око. Характерно за LCD мониторите е, че за моделът съществува само една резолюция, при която качеството на изображението е перфектно. Тази резолюция зависи основно от размера на диагонала.

 • 4. честота на обновление - за да виждаме постоянно новите сцени върху екрана, картината много бързо се обновява - при по-бързият процес, промените ще са по-плавни. Съвременните предложения поддържат честотата от 60 Hz. (опресняването е 60 пъти в секунда)

 • 5. време за реакция на пикселите - за да се променят нюансите на образа, отделните точки трябва да гаснат и да светват отново с определена скорост. Колкото по-малко е времето, толкова по-добре.

 • 6. Типа панел. Има няколко типа екрани, според използваната технология.
  - TN (Twisted Nematic): по-евтин от VA и IPS, по-нисък response time от VA и IPS, минимален разход на електричество, практически без backlight bleed. Лоши визуални ъгли, неточнo цветовo възпроизвеждане
  - IPS (In-Plane Switching) – Най-точно цветово възпроизвеждане, най-добри с визуалните ъгли. Висока цена, редовно имат Backlight Bleed
  - PVA (Vertical Alignment): Характеризират се с много добър контраст и черни цветове и сравнително прилично цветово възпроизвеждане. Някои имат Backlight bleed.Ние в kvantservice предлагаме широка гама от предварително тествани за пълноценна функционалност употребявани модели. Така, че доверете ни се и ще получите работещо решение, предоставящо всички заложени от разработчика допълнителни опции. Още повече, че за всяка покупка, Вие получавате гаранция, а цените ни просто са без аналог. За повече информация, през работни дни можете да се свържете с нас. Очакваме Ви!
Филтър